Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Rovaniemellä 14.8.2017 alkaen


Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu työryhmän, tiimin, tuoteryhmän, myyntiryhmän, osaston, palveluyksikön tai vastaavan vetäjille, vuorovastaaville ja päivittäisjohtamisen tehtävissä toimiville. Tutkinto sopii kaikille aloille, eikä sen suorittamiselle ole muita edellytyksiä kuin työryhmä tai tiimi, jonka toimintaa voi kehittää.

Tutkinnon suorittamisen tavoitteena on kehittää omaa työtä ja lähiesimieskäytäntöjä työpaikalla. Lähiesimiehen työssä tarvittavaa keskeistä osaamista nyt ja tulevaisuudessa on ihmisten johtaminen, talouden ymmärrys sekä kehittämisosaaminen. Tule mukaan kehittämään esimiesvalmiuksia ja oman työpaikan käytäntöjä.

Tutkinto suoritetaan omalla työpaikalla omissa työtehtävissä ja sen lähtökohtana on oman työn kehittäminen. Taustatietoa kehittämistyön tueksi saa esim. luennoilla, kirjallisuudesta, työkavereilta, netistä tai vastaavissa töissä toimivilta ystäviltä ja tuttavilta. Tutkinnon suorittaminen ei ole koulussa istumista eikä esseiden kirjoittamista, vaan se on dokumentointia omasta työstä - esim. perehdyttämissuunnitelman tekeminen. Lapin ammattiopistolta saat tarvitsemasi tuen ja ohjauksen, jotta tutkinnon suorittaminen sujuu ohjeiden ja määräysten mukaisesti.

Luennoilla istuminen ei ole välttämätön osa tutkinnon suorittamista, vaan osaamista voi hankkia myös muilla keinoin. Lähipäivien parasta antia ovat keskustelut muiden lähiesimiestyössä toimivien kanssa ja eri alojen hyvien käytäntöjen jakaminen. Tutkinnon suorittamisessa tarvitaan yksi työnantajan edustaja ja yksi työntekijöiden edustaja arvioimaan työtäsi. Lapin ammattiopiston tutkintovastaava ohjaa ja tukee arviointityötä sekä toimii itse kolmantena arvioijana.

Lisätietoja ja hakeutuminen 5.8. mennessä aikuiskoulutuskalenterista.

 

Lue lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneen Jouni Väyrysen kokemuksia koulutuksesta täältä!

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    22.6.2017 9:17

Takaisin