facebook.png twitter.png instagram.png youtube2.png  
Mahdollisuuksien paikka

REDU logo 3.png

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on Lapin suurin - kuuden lappilaisen kunnan yhteinen ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen järjestäjä. Lisäksi kuntayhtymä ylläpitää kesäyliopistoa ja urheiluopistoa ja omistaa Santasport Finland Oy:n.

RKK-2016-200.pngRovaniemen  koulutuskuntayhtymän jäsenkuntia ovat Kemijärven ja Rovaniemen kaupungit sekä Kittilän, Kolarin, Ranuan ja Sodankylän kunnat.

Lapin ammattiopisto, Lapin matkailuopisto, Santasport Lapin urheiluopisto ja Lapin kesäyliopisto ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymän oppilaitoksia.

 • Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston, Santasport Lapin urheiluopiston ja Lapin kesäyliopiston tarjoama koulutus- ja palvelutarjonta sekä niiden opiskelija-, asuntola- ja ravintolapalvelut sekä oppisopimuskoulutus on esitetty näillä edulappi.fi -sivuilla.
   
 • Santasport Lapin Urheiluopiston tarjoamat liikunnan ja hyvinvoinnin palvelut, koulutukset ja kurssit on esitetty santasport.fi -sivulla.
   
 • Kuntayhtymän sisäiset Hallintopalvelut ja Kiinteistöpalvelut on esitetty redu.fi -sivuilla.
   

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perustehtävä

Järjestämme monialaista ammatillista peruskoulutusta ja -aikuiskoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön mukaista koulutusta.

Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja

23.5.2017–25.5.2017

VALMA - Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen haku

Haku käynnissä 23.5.-25.7.

 

 • 24.5.2017 12:18

  Opiskelijoiden blogi Itävallasta

  Lapin matkailuopiston opiskelijat Levi-Instituutista ovat matkalla Itävallan Türnizissa ja kirjoittavat reissulta kuulumisiaan blogiin.

 • 18.5.2017 18:43

  Ammattitaidon SM-mitaleja roppakaupalla Lappiin - Noora on Taitajien Taitaja!

  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston opiskelijat kahmivat mitaleja mukaansa Helsingissä kisatuissa Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa. Lopuksi, sokerina pohjalla, Noora Latvakoski palkittiin koko kilpailun voittajana, Taitajien Taitajana. Hän sai mukaansa kotiinviemisinä henkilöauton vuodeksi käyttönsä!

 • 17.5.2017 19:13

  Toisen Taitaja-kisapäivän tunnelmia

  Toinen kisapäivä Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa sujui kisaajiltamme jo rennolla otteella kun ensimmäisen päivän pahimmasta jännityksestä oli selvitty.

 • 16.5.2017 23:00

  Taitaja2017-kisan ensimmäinen kisapäivä on taputeltu

  Taitajat Lapista ovat ahertaneet ensimmäisen kisapäivänsä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa Helsingissä. Päivän saldona oli onnistumisia, pieniä vastoinkäymisiä, kovaa puurtamista, uusien asioiden oppimista ja lappilaisen ammattitaidon esittelemistä Suomen suurimmassa ammatillisen koulutuksen tapahtumassa.

 • 15.5.2017 22:21

  Taitajat Lapista saapuivat Helsinkiin

  Taitaja2017-kisan avajaisia vietettiin 15.5. Helsingin messukeskuksessa. Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kisajoukkue saapui loistavalla asenteella messukeskukseen ja on enemmän kuin valmiina seuraavien päivien koitoksiin!

 • 15.5.2017 13:57

  Valmistujaiset ja kevätjuhlat

  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kevätjuhlien paikat ja ajat

 • 11.5.2017 13:46

  Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta 13 finalistia ammattitaidon SM-kisaan

  Lapin ammatillinen koulutus on jälleen vahvasti edustettuna ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa, jotka kisataan Helsingin messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Taitaja2017 on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma.

 • 11.5.2017 9:45

  Hiotuin taidoin pronssia kirkastamaan

  Puualan opiskelija Juuso Fofonoff on Taitaja-kisojen konkari. Hän voitti viime vuonna pronssia ammattitaidon suomenmestaruuskisassa huonekalupuusepän lajissa. Tänä vuonna hän lähtee parantamaan suoritustaan.

 • 10.5.2017 9:41

  Yrittäjyyttä avoimin silmin ja ennakkoluulottomasti

  Ida Puurunen, Sanni Ristimella ja Linda Poikonen treenaavat Taitaja2017-finaalia varten. Yrittäjyyslajissa suomenmestaruuksista kisataan joukkueena.

 • 9.5.2017 15:47

  Tukka kuntoon ja kisaamaan!

  Ammattitaidon suomenmestaruuksista kisataan Helsingissä ensi viikolla. Ja pitäähän siellä näyttää hyvältä. Taitaja-finalistimme olivat tänään parturi-kampaajaopiskelijoiden käsittelyssä hakemassa viimeistä silausta kisalookiinsa.

 • 9.5.2017 9:31

  Makeita kädentaitoja

  Kondiittorilajin Taitaja-finalisti Anu Alatalo ja hänen valmentajansa Sigrid Müller harjoittelevat ensi viikon kisaa varten. Tämä kaksikko ei laske harjoitustunteja eikä kaihda pitkiä työpäiviä, kun kädentaitoja viimeistellään.

 • 5.5.2017 14:37

  Tiellä huippuammattilaiseksi

  Kuljetuslogistiikka-alan Taitaja-finalistimme Janne Jakkila on ajokeikalla. Tehtävänä on hakea Lapin ammattiopiston metsäkonetyömaalta ajokone takaisin koululle. Ajaessaan Janne kertoo opiskelustaan, kilpailutoiminnasta ja kuljetusalan työstä.

 • 5.5.2017 13:48

  Opetushallituksen turvallisuuspalkinto TurvaOppi -hankkeelle.

  Rovaniemen koulutuskuntayhtymä oli mukana TurvaOppi-hankkeessa, jolle myönnettiin Opetushallituksen turvallisuuspalkinto.

 • 4.5.2017 15:35

  Vieraita Itävallasta

  Itävallan opetusministeriöstä ja Itävallan ammatillisista oppilaitoksista vieraili Rovaniemellä ammatillisen koulutuksen asiantuntijavieraita 24.-26.4. ​ ​

 • 4.5.2017 15:22

  Opiskelu ja itsensä kehittäminen kannattaa aina

  Peter Vesterbacka vieraili Lapin matkailuopiston tiloissa järjestettävässä kasvuyritystapahtumassa ja kannusti pohjoisen nuoria opiskelemaan ja kehittämään itseään.

 • 3.5.2017 16:34

  Yhtymähallituksen pöytäkirja 3.5.2017 kokouksesta

  Yhtymähallitus piti viimeisen kokouksensa Toripuistikon tiloissa.

 • 3.5.2017 11:25

  Opinnälkä vie putkiasentajan Taitaja-finaaliin

  Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä, LVI-hallin nurkassa, ahertaa Taitaja-finalistimme Jaakko Vähäsarja. Jaakko harjoittelee omassa harjoitustilassaan kilpailutehtäviä parin viikon päästä olevaa finaalia varten.

 • 28.4.2017 11:44

  Juhlapuku satavuotiaalle Suomelle

  Lapin ammattiopiston vaatetusalan opiskelijat Katriina Ruokanen ja Elina Lahtela valmistautuvat Taitaja2017-finaaliin, joka pidetään Helsingissä toukokuussa. Viimeistelyharjoituksiin kuuluu molemmilla kilpailutyönä olevan iltapuvun valmistusta.

 • 2.3.2017 16:09

  Lapin matkailuopiston uudet oppimisympäristöt Jokiväylään

  Lapin matkailuopiston opetusravintolana toimiva Oppipoika sulkee ovensa kesällä, kun Rovaniemen koulutuskuntayhtymä luopuu Toripuistikon kiinteistöstä. Ravintola Oppipojan lakkaaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Lapin matkailuopiston opetusravintolatoiminta loppuisi kokonaan. Päinvastoin opetusravintolatarjonta tulee laajenemaan ja monipuolistumaan.

 • 2.11.2016 13:50

  Arvio MTI:sta – Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti tunnetaan, mutta oppilaitosten yhteistyön hyödyt vielä vähäisiä

  Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) vaikuttavuuden arviointiraportti on julkaistu. Arviointi kohdistui MTI:n toiminnan vaikuttavuuteen ja lähtökohtina olivat MTI:n strategia ja visio.

Kaikki uutiset

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän jäsenkunnat

kemijarvi.gif
Kemijärvi

kittila.gif
Kittilä

kolari.gif
Kolari

ranua.gif
Ranua

rovaniemi.gif
Rovaniemi

sodankyla.gif
Sodankylä