facebook.png twitter.png instagram.png youtube2.png  
Mahdollisuuksien paikka

lamo1.png

Lapin matkailuopisto

kartta.gif

Lapin matkailuopisto on matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillinen oppilaitos. Matkailuopisto on osa Lapin ammattiopisto - Lapin matkailuopisto -tulosaluetta ja toimii myös osana Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) Matkailun tutkimus- ja koulutusinstuuttia.

Lapin matkailuopisto järjestää Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Rovaniemellä ja Sodankylässä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista koulutusta. Aikuiskoulutusta on lisäksi tarjolla myös muilla paikkakunnilla Lapissa ja Pohjois-Suomessa.

Lapin matkailuopisto saa uudet nykyaikaiset opetustilat Rovaniemelle syksystä 2017 alkaen (2.3.2017)

| In English |

 

Historia

Lapin matkailuopisto aloitti toimintansa vuonna 2011, jolloin siihen siirrettiin Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta. Vuoden 2015 alusta matkailuopistoon yhdistettiin myös entisen Itä-Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta.

Vuoden 2017 alusta alkaen Lapin matkailuopisto ja Lapin ammattiopisto toimivat yhdessä Lapin ammattiopisto - Lapin matkailuopisto -tulosalueena.

 

 • 26.4.2017 12:15

  Yhteistyöllä kilpailukykyä työelämään

  Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Lapin ammattikorkeakoulu allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jolla vahvistetaan työelämän kilpailukyvyn kehittämistä.

 • 24.4.2017 15:10

  Työkokeilukokemuksia

  Kemijärveläinen Saana Ruokokoski opiskelee Lapin ammattiopiston Telma-ryhmässä, eli työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa. Saana kirjoitti reportaasin omasta ja opiskelukavereidensa työkokeilujaksosta.

 • 13.4.2017 14:02

  Hyisiä kokemuksia ja huimia elämyksiä

  Lapin matkailuopiston toisen vuosikurssin opiskelijat pulahtivat avantoon pakkasiltana Rovaniemen Joutolammella. Muu opiskelijaryhmä lukuun ottamatta oppaana toiminutta Emilia Ollilaa kokeili ice-floatingia ensimmäistä kertaa.

 • 12.4.2017 16:00

  Luokkahuoneena Eurooppa

  Mari Jokelan blogikirjoitus eTwinningistä osana opiskelijoiden liikkuvuutta

 • 10.4.2017 15:04

  Matkalla Taitaja-finaaliin

  Lapin matkailuopiston kisanelikko matkustaa toukokuussa Helsinkiin Taitaja2017 finaaliin. Kirkastavatko Noora ja Ulriika viimevuotisen hopeamitalinsa kultaiseksi, ja miten käy ensikertalaisten Ainon ja Emilian?

 • 31.3.2017 13:30

  Autoasentaja kirittää lähihoitajaa

  Noora Kursu opiskelee lähihoitajaksi ja Tomi Laitinen autoasentajaksi Lapin ammattiopistossa. Heidän opiskeluympäristönsä ovat hyvin erilaiset, mutta vapaa-ajalla he molemmat viihtyvät kelkan sarvissa ja kirittävät toisiaan snowcross-radalla. Talven kisakauden viikonloput kuluvat tältä kaksikolta kelkkakisoja kiertäessä.

 • 2.3.2017 16:09

  Lapin matkailuopiston uudet oppimisympäristöt Jokiväylään

  Lapin matkailuopiston opetusravintolana toimiva Oppipoika sulkee ovensa kesällä, kun Rovaniemen koulutuskuntayhtymä luopuu Toripuistikon kiinteistöstä. Ravintola Oppipojan lakkaaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Lapin matkailuopiston opetusravintolatoiminta loppuisi kokonaan. Päinvastoin opetusravintolatarjonta tulee laajenemaan ja monipuolistumaan.

 • 28.2.2017 12:00

  Lukuvuoden 2017-2018 työ- ja loma-ajat

  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston rehtori on päättänyt lukuvuoden 2017-2018 työ- ja lomapäivistä.

 • 2.11.2016 13:50

  Arvio MTI:sta – Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti tunnetaan, mutta oppilaitosten yhteistyön hyödyt vielä vähäisiä

  Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) vaikuttavuuden arviointiraportti on julkaistu. Arviointi kohdistui MTI:n toiminnan vaikuttavuuteen ja lähtökohtina olivat MTI:n strategia ja visio.

Kaikki uutiset

alppikoulubanneri.jpgKoulutussilta logo_www.jpg

mti.png