facebook.png twitter.png instagram.png youtube2.png  
Mahdollisuuksien paikka

lamo1.png

Lapin matkailuopisto

kartta.gif

Lapin matkailuopisto on Rovaniemen koulutuskuntayhtymän matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusalaan erikoistunut ammatillinen oppilaitos. Matkailuopisto toimii myös osana Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) Matkailun tutkimus- ja koulutusinstuuttia.

Lapin matkailuopisto järjestää Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Rovaniemellä ja Sodankylässä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista koulutusta. Aikuiskoulutusta on lisäksi tarjolla myös muilla paikkakunnilla Lapissa ja Pohjois-Suomessa.

Matkailuopistolla on kaksi omaa toimipistettä: Levi-Instituutti Kittilässä ja Rovaniemen Toripuistikon toimipiste kaupungin keskustassa. Kemijärvellä ja Sodankylässä matkailuopisto toimii Lapin ammattiopiston toimipisteiden yhteydessä. Kolarissa järjestettävästä koulutuksesta vastaa Levi-Instituutti.

| In English |

 

Historia

Lapin matkailuopisto aloitti toimintansa vuonna 2011, jolloin siihen siirrettiin Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta. Vuoden 2015 alusta matkailuopistoon yhdistettiin myös entisen Itä-Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta.

 

 • 11.10.2016 9:00

  Ohjaamotoiminnalle myönnetty Rovaseudun Mielenterveystekopalkinto!

  Rovaniemen Nuorten Ohjaamo on saanut vuoden 2016 Rovaseudun Mielenterveystekopalkinnon Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura ry:ltä. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on osatoteuttajana Ohjaamotyössä.

 • 10.10.2016 14:00

  Mielenterveys- ja päihdetyön opiskelijat jalkautuivat klinikalle

  Lapin ammattiopiston mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautuvat tämän vuoden lähihoitajaopiskelijat jalkautuivat osaamisen hankkimiseen Lapin päihdeklinikalle Muurolaan. Ohjelmassa oli tiedonhankinnan ja tiedon tuottamisen ohella suunnitelmallista toiminnallisuutta asiakkaille ja työntekijöille asiakasrantasaunalla Pasmajärven rannalla.

 • 10.10.2016 14:00

  Oppimisympäristö opiskelijavoimin

  Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä on uusi komea halli, joka palvelee etupäässä rakennusalan perustutkinnon opetusympäristönä. Tila on valmis, mutta hallin päässä rakennetaan kuitenkin vielä tarmokkaasti.

 • 10.10.2016 10:02

  Kiinan alkeiskurssi, Chinese 1 Kemissä

  Kiinan kieltä osaavalle avautuu monia mahdollisuuksia kasvavan talousmahdin maailmaan. Kiinan kielen opettaja Wei Xiong kertoo, kuinka kielen kautta pääsee syvemmälle kulttuuriin ja oppii ymmärtämään maan tapoja. Kiinan kielen alkeiskurssi Chinese 1 (3 op) järjestetään avoimina yliopisto-opintoina Lapin yliopiston opintovaatimusten mukaan Kemissä keskiviikkoiltaisin ajalla 23.11.2016 -11.2.2017 .

 • 4.10.2016 15:00

  Metsä tarvitsee nuoria osaajia

  Kostamon takametsissä möyrii metsätraktori mutaista uraa. Puuta siirtyy leimikosta metsätien varteen siisteihin pinoihin. Ohjaksissa istuu metsäalan opiskelija ja tuleva alan ammattilainen, vasta 16-vuotias Paavo Kostamo. Meneillään on työssäoppimisjakso.

 • 3.10.2016 9:00

  Avoin Ammattiopisto vie omalle alalle

  Piia Turpeenniemi on erilainen oppija. Hän on kova tekemään ja usein muita edellä, mutta kun jokin asia alkaa kangertelemaan, tarvitsee hän myös muita enemmän tukea. Yläasteella hän sai kuulla, ettei tulisi pääsemään koskaan peruskoulusta läpi. Ammattikoulussa hän harhaili monen tutkinnon välillä eikä osannut päättää mitä oikeasti haluaa. Molemmat haasteet on nyt selätetty. Syy ei ollut oppijassa vaan oppimisen mahdollisuuksissa.

Kaikki uutiset

alppikoulubanneri.jpgKoulutussilta logo_www.jpg

mti.png