facebook.png twitter.png instagram.png youtube2.png  
Mahdollisuuksien paikka

lamo1.png

Lapin matkailuopisto

kartta.gif

Lapin matkailuopisto on Rovaniemen koulutuskuntayhtymän matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusalaan erikoistunut ammatillinen oppilaitos. Matkailuopisto toimii myös osana Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) Matkailun tutkimus- ja koulutusinstuuttia.

Lapin matkailuopisto järjestää Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Rovaniemellä ja Sodankylässä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista koulutusta. Aikuiskoulutusta on lisäksi tarjolla myös muilla paikkakunnilla Lapissa ja Pohjois-Suomessa.

Matkailuopistolla on kaksi omaa toimipistettä: Levi-Instituutti Kittilässä ja Rovaniemen Toripuistikon toimipiste kaupungin keskustassa. Kemijärvellä ja Sodankylässä matkailuopisto toimii Lapin ammattiopiston toimipisteiden yhteydessä. Kolarissa järjestettävästä koulutuksesta vastaa Levi-Instituutti.

| In English |

 

Historia

Lapin matkailuopisto aloitti toimintansa vuonna 2011, jolloin siihen siirrettiin Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta. Vuoden 2015 alusta matkailuopistoon yhdistettiin myös entisen Itä-Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta.

 

 • 26.9.2016 15:00

  Rauta on nöyrää Jimin käsissä

  Jimi Viitasaari, Lapin ammattiopiston lähihoitajaopiskelija puristi itsestään viime kesänä kaiken irti ja voitti voimanoston EM-kultaa sekä EM-pronssia. Välillä lähti jo taju.

 • 22.9.2016 9:00

  Lähihoitajien syksy alkoi yhteisellä illanvietolla

  Sosiaali- ja terveysalan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat viettivät yhteistä iltaa ryhmäytymisen, opiskeluhyvinvoinnin ja osallisuuden merkeissä. Opiskelijat olivat laatineet illan toiminnallisen ohjelman, jossa oli tarkoituksena leikkiä ja liikkua yhdessä toisiimme tutustuen.

 • 21.9.2016 14:00

  Pedagogiset huiput kohtasivat Levillä

  Levillä vietettiin syyskuun puolivälissä Pedagogiset huiput 2016 -tapahtumaa, joka keräsi yhteen ammatillisen koulutuksen uusimmat pedagogiset innovaatiot, toimintamallit ja ratkaisut.

 • 20.9.2016 15:00

  Valmat ja Telmat vauhdissa!

  VALMA- ja TELMA-ryhmät Kittilästä, Ranualta, Rovaniemen eri toimipisteistä ja Sodankylästä olivat syyskuussa vauhdissa Oukulla. Hieman erilaisen koulupäivän aikana tutustuttiin oman ryhmän kavereihin sekä toisiin ryhmiin rastitehtävien ja muun touhun parissa. Lue sodankyläläisen Telma-opiskelija Saana Ruokokosken kertomus oman ryhmänsä päivän kulusta!

 • 19.9.2016 14:00

  Sykettä syksyyn, iloa talveen!

  Lapin ammattiopiston Porokadun toimipisteen lähihoitajaopiskelijat olivat osaamisen hankkimisessa kaupungin järjestämässä "Sykettä syksyyn, iloa talveen" -tapahtumaa Santasport Lapin urheiluopistolla.

 • 9.9.2016 12:00

  Emil on euroopanmestari!

  Euroopanmestari Emil Karjalaista juhlittiin syyskuun alussa Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä mitalikahveilla. Voimanostossa EM-kultaa ja -hopeaa voittanut Emil opiskelee lähihoitajaksi ja on noussut nopeasti määrätietoisella työllä voimannoston kansainväliselle huipulle.

 • 31.8.2016 13:00

  Apurahaa opiskeluun Kaarlo ja Tyyne Lintula sr:n säätiöstä

  Syyslukukauden 2016 ja kevätlukukauden 2017 opintojen rahoittamiseen on haettavissa apurahaa Kaarlo ja Tyyne Lintulan säätiöstä.

 • 29.8.2016 13:00

  Hierojalle lisäpotkua työhön erikoisammattitutkinnosta

  Hierojan ammatti on jatkuvaa itsensä kehittämistä ja uuden oppimista hoitotavoista sekä ihmiskehon monimuotoisuudesta. Hierojan erikoisammattitutkintoon opiskelu on loistava väylä kohti parempaa osaamista. Lapin ammattiopistossa on parhaillaan haku päällä hierojan erikoisammattitutkintoon. Hakea voi 10.10. saakka!

Kaikki uutiset

alppikoulubanneri.jpgKoulutussilta logo_www.jpg

mti.png