facebook.png twitter.png instagram.png youtube2.png  
Mahdollisuuksien paikka

lamo1.png

Lapin matkailuopisto

kartta.gif

Lapin matkailuopisto on Rovaniemen koulutuskuntayhtymän matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusalaan erikoistunut ammatillinen oppilaitos. Matkailuopisto toimii myös osana Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) Matkailun tutkimus- ja koulutusinstuuttia .

Lapin matkailuopisto järjestää Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Rovaniemellä ja Sodankylässä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista koulutusta. Aikuiskoulutusta on lisäksi tarjolla myös muilla paikkakunnilla Lapissa ja Pohjois-Suomessa.

Matkailuopistolla on kaksi omaa toimipistettä: Levi-Instituutti Kittilässä ja Rovaniemen Toripuistikon toimipiste kaupungin keskustassa. Kemijärvellä ja Sodankylässä matkailuopisto toimii Lapin ammattiopiston toimipisteiden yhteydessä. Kolarissa järjestettävästä koulutuksesta vastaa Levi-Instituutti.

Lapin matkailuopiston uutiset löydät Edulapin etusivulta.

 

Historia

Lapin matkailuopisto aloitti toimintansa vuonna 2011, jolloin siihen siirrettiin Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta. Vuoden 2015 alusta matkailuopistoon yhdistettiin myös entisen Itä-Lapin ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutustoiminta.

 

 • 22.8.2016 15:00

  Koulutuskuntayhtymä mukana tempauksessa ammatillisen koulutuksen puolesta

  Rovaniemen Lordin aukiolla sekä maakuntien toimipisteiden piha-alueilla tempaistiin ammatillisen koulutuksen puolesta 22. elokuuta puolilta päivin. Samalla tapahtumalla vastustettiin valtiovallan kaavailemia koulutusleikkauksia. Tempaus keräsi Lordiaukiolle sadoittain opiskelijoita ja opettajia Rovaniemen koulutuskuntayhtymän oppilaitoksista.

 • 17.8.2016 13:58

  Pohjoismaiset kielet ovat ajankohtaisia!

  Uudistuneen opetussuunnitelman mukaan ruotsin opetus alkaa jo alaluokilla tänä syksynä. Nämä opinnot on suunnattu mm. työssä oleville luokanopettajille ja kielten opettajille, jotka tulevat opettamaan ruotsia alakoulun puolella ja kaikille muille kiinnostuneille. Opintojen pääpaino on ruotsin kielessä ja ne on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa työn ohessa.

 • 11.8.2016 14:00

  Valaisinyritys Lumitec valittiin Lapin kasvukykyisimmäksi

  Lapin alueen yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Lapin Kasvupolun, voittajaksi on valittu Lumitec Oy Rovaniemeltä. Lapin Kasvupolun mahdollistavat alueelliset toimijat, joihin myös Rovaniemen koulutuskuntayhtymä kuuluu.

 • 5.8.2016 8:30

  VALMA-koulutukseen valitut

  Tältä listalta löydät ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen valittujen nimet. Huom! Listalta löytyvät vain niiden henkilöiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun.

 • 13.5.2016 7:00

  Tervetuloa mukaan Pedagogiset huiput 2016 -tapahtumaan 15. – 16.9. Levi Summitiin, Kittilään!

  Olemme ammatillisessa koulutuksessa suuremman murroksen ääressä kuin koskaan aikaisemmin. Murros on mahdollisuus uudistua ja uudistaa. Se tarjoaa tilaisuuden luopua vanhoista toimintamalleista ja rakentaa tilalle uusia, jotka mahdollistavat uudenlaiset oppimismenetelmät ja uudenlaisen toimintakulttuurin. Se edistää uusien innovaatioiden ja uudenlaisten ratkaisujen syntymisen.

 • 12.5.2016 17:00

  Mitalisadetta Taitaja2016 kilpailussa!

  Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut, eli Taitaja2016 -kilpailut olivat lappilaisittain jättimenestys! Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kilpailijat kahmivat peräti kolme suomenmestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.

 • 4.5.2016 10:00

  Ristiinvalittavien opintojen ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 on alkanut

  Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttiin kuuluvat Lapin yliopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun matkailualojen opiskelijat valita tiettyjä opintoja ristiin muiden MTI:n oppilaitosten valikoimista. Ilmoittautumisaika lukuvuoden 2016-2017 ristiinvalittaviin opintoihin on käynnissä ja päättyy 31.8.2016.

Kaikki uutiset

15.9.2016–16.9.2016

Pedagogiset huiput 2016 -tapahtuma

Tervetuloa mukaan Pedagogiset huiput 2016 -tapahtumaan 15. – 16.9. Levi Summitiin, Kittilään!

 

alppikoulubanneri.jpgKoulutussilta logo_www.jpg

mti.png