kokki.jpgKokki

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Osallistut ruokalistojen suunnitteluun, huolehdit tavaroiden tilauksesta ja vastaanotosta sekä keittiön puhtaanapidosta ja laitteiden toimintakunnosta. Työsi on usein kiireistä, sillä annokset on saatava asiakkaille nopeasti laadun kuitenkaan kärsimättä.

Työpaikkanasi voi olla ravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, catering-alan yritys tai pitopalveluyritys. Lapissa alan erityispiirteenä ovat matkailuala ja kansainvälistyminen jotka vaikuttavat  kulutuskäyttäytymiseen, ruokatottumuksiin ja raaka-aineiden monipuolistumiseen.

Kokilta edellytetään ripeyttä, kädentaitoja, hieman taiteellista silmää, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Työ on usein vuorotyötä ja kausivaihtelut voivat olla suuria.

< Muut perustutkinnot

Tutkinnon muodostuminen

Ammatilliset tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus
     

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Á la carte -ruoanvalmistus
  • Á la carte -tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Kokouspalvelut
  • Majoitusliikkeen varaustoiminnot
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Tilaus- ja juhlaruokien tarjoilu
  • Työssäoppimisen jaksoilla myös muiden valinnaisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollista.

 

Ammatillisessa peruskoulutuksessa tutkintoon sisältyy myös yhteisiä ja vapaasti valittavia tutkinnon osia.

Koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja Kemijärvellä!

Haku jatkuvan haun lomakkeella.

Koulutuspaikkakunnat: 

Kemijärvi - KittiläRovaniemi